Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Kinderopvang 't kreekeltje

Kinderdagopvang, peutergroep, startgroep en buitenschoolse opvang

Voedingsbeleid

Kinderdagopvang ’t Kreekeltje en peutergroep Olleke bolleke dragen bij aan de gezonde ontwikkeling van het kind. Voeding speelt hierbij een belangrijke rol. Eten en drinken biedt kinderen de gelegenheid nieuwe ervaringen op te doen en eigen smaken en voedingsbehoefte te ontdekken.

De basis voor het voedingsbeleid is te vinden in de producten-/variatielijst. Deze lijst bevat een gezonde en uitgebalanceerde voeding. Er is wel ruimte voor traktaties of extra’s bij feestelijke gelegenheden zoals Sinterklaas.

Het voedingsbeleid is geschreven door diëtisten voor ouders en pedagogisch medewerkers.

Visie op gezonde en natuurlijke voeding

Voor een goede groei en gezondheid is gezonde voeding essentieel. Daarnaast wordt in de eerste levensjaren de basis gelegd voor verdere smaakontwikkelingen. Kinderdagopvang ’t Kreekeltje speelt hierop in door kinderen de juiste voeding aan te bieden en smaakontwikkelingen te stimuleren. Hierbij staat het uitgangspunt ‘weet wat je eet en denk aan de natuur’ centraal.

Tot 6 maanden wordt er bij voorkeur borstvoeding/zuigelingen melk gegeven daarna wordt er pas begonnen met bijvoeding. In overleg kan er eerder gestart worden met bijvoeding. Bij voorkeur worden er geen potjes aangeboden, maar fruit en groenten in stukjes (gepureerd, klein en groot). Er wordt gebruik gemaakt van de Rapley methode vanaf 6 maanden in overleg met ouders.

Het volledige voedingsbeleid kunt u opvragen op het kinderdagverblijf